Zoek straks op de Olympische Spelen niet naar deze toprenners

Het zijn vooral hele sterke Belgische mannen en Nederlandse vrouwen die de selecties voor de Olympische Spelen niet haalden. 

Olympische Spelen

In Parijs zullen de komende weken sportsterren van over de hele wereld hun land verdedigen op de Olympische Spelen, maar wat betreft het wegwielrennen valt de deelnemerslijst toch een beetje tegen. Zowat de helft van de wereldtoppers zal niet deelnemen aan de Olympische weg- en tijdrit.

Om te beginnen zijn titelverdedigers Richard Carapaz (regerend olympisch kampioen op de weg) en Primoz Roglic (regerend olympisch kampioen tijdrijden), niet van de partij. 's Werelds beste renner Tadej Pogacar haakte dan weer in extremis af omdat hij te vermoeid is en misnoegd is over de niet-selectie van zijn verloofde Urska Zigart.

En daar stopt het niet. Jonas Vingegaard doet geen gooi naar een olympische medaille omdat het parkoers van de wegrit en tijdrit hem niet liggen. Bovendien kwam hij enkele maanden geleden zeer zwaar ten val. Hij is naar eigen zeggen 'mentaal op' en was nooit eerder zo moe als nu.

Naast de nummer één en drie, moet u straks ook niet zoeken naar de nummer vier in de UCI World Ranking. Jasper Philipsen heeft pech dat hij Belg is en haalde, net als heel veel goeie Belgen, de ijzersterke selectie niet. Sven Vanthourenhout koos voor Wout van Aert, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en Tiesj Benoot.

Andere toprenners die niet deelnemen aan de Olympische Spelen zijn Arnaud De Lie, Olav Kooij, Aleksandr Vlasov, Marc Hirschi, Ben O'Connor, Adam Yates, João Almeida, Jonathan Milan, Carlos Rodriguez, Mikel Landa, Sepp Kuss en Tim Merlier.

Vrouwen

Bij de vrouwen ontbreken Marlen Reuser, Jolanda Neff (regerend olympisch kampioene mountainbike), Evita Muzic, Charlotte Kool, Riejanne Markus, Mischa Bredewold en Shirin van Anrooij.

Nieuws
  • Cor Vos