Doet Cavendish er toch nog een jaartje bij? 'Ik denk niet dat dit al een officieel afscheid is'

Alles wees erop dat Mark Cavendish na de Tour definitief zijn fiets aan de wilgen zou hangen, maar hij overweegt er toch nog een jaartje bij te doen. 

Cavendish

Mark Cavendish heeft tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk wielergeschiedenis geschreven. De Britse sprintbom pakte zijn 35e ritzege en verbrak het eeuwenoude record aantal ritzeges van Eddy Merckx.

Een mooier afscheid kan hij zich niet wensen. Cavendish is er inmiddels al 39 en stelde vorig jaar al eens zijn pensioen met een jaartje uit. Het zou echter zomaar eens kunnen dat hij dat pensioen nog eens met een jaartje zal uitstellen.

Na het Natourcriterium in Herentals deed Cavendish mysterieus over zijn toekomst. "Ik vind het heel belangrijk om hier nog eens te zijn", zei ex-wereldkampioen. "Ik koers altijd graag in België, maar had dat dit jaar nog niet echt kunnen doen."

Laatste Tour

"Of dit mijn officiële afscheid hier is? Ik weet het nog niet. Het was wel mijn laatste Tour. Maar het is heel leuk om hier te zijn met mijn familie en ik geniet van de sfeer die er altijd is in Vlaanderen."

"Je weet het dus maar nooit. Ik denk niet dat dit al een officieel afscheid is. Ik weet niet wat de toekomst brengt. Nu concentreer ik me op de koers en binnen een week ga ik op vakantie met mijn gezin en kan ik over alles nadenken."

Nieuws
  • Cor Vos