🎥 Spekglad parkoers in Parijs! Zelfs mechanieker die nieuwe fiets aangeeft, maakt uitglijder

Het regent in Parijs en dat zorgt voor een spekglad wegdek van het olympische tijdritparkoers. En daar hebben niet alleen de renners en rensters last van...

spekglad parkoers parijs olympische spelen

In Nederland is het eindelijk weer een beetje mooi weer (in een deel van het land), maar in Parijs maken de regengoden vandaag de dienst uit. Tenniswedstrijden werden al uitgesteld, maar wielrenners fietsen er natuurlijk gewoon doorheen. Bij de tijdrit zorgde dat bijde vrouwen wel voor veel problemen.

Blij Dat Ik Glij

Op het parkoers in het centrum van de Franse hoofdstad leek het soms meer een aflevering van Blij Dat Ik Glij van Ter Land Ter Zee En In De Lucht. Het parkoers lag er door de regen spekglad bij. Meerdere rensters, onder andere Lotte Kopecky, gleden weg, vaak in dezelfde bocht.

Taylor Knibb maakte het wel heel erg bont. De Amerikaanse, die in Parijs ook aan de triatlon meedoet, kwam maar liefst drie keer ten val. Daar bleef het niet bij, want ook haar mechanieker bleef niet op de been. Bij het aangeven van een nieuwe fiets na een van haar valpartijen gleed ook die met fiets en al onderuit.

De beelden

De mannen beginnen om 16.30 uur aan hun tijdrit door een regenachtig Parijs. De wegritten staan voor volgende week op het programma. Zaterdag rijden de mannen, een dag later de vrouwen. Het baanprogramma, waar ze uiteraard geen last hebben van het weer, begint ook volgende week. Puck Pieterse en Anne Terpstra komen morgen in actie op de mountainbike.