📸 Tadej Pogacar heeft lak aan de ongeschreven wielercode: met zo'n shirtje rondrijden kan alleen Pogi...

Het wielrennen kent geschreven, maar ook veel ongeschreven (kleding)regels. Tadej Pogacar spotte op een traininsgritje met een belangrijke. 

tadej pogacar

Tadej Pogacar geniet nadat hij de dubbel Giro-Tour op oppermachtige wijze verwezenlijkte even van ene rustperiode. Na de Tour deed hij even Nederland aan in een bliksembezoek, waarbij hij Surhuisterveen op z'n kop zette tijdens het criterium aldaar. Nadien vertrok hij naar Kroatië voor een korte vakantie.

Pogacar zonder mouwtjes

Dat wil niet zeggen dat hij helemaal niet fietst, want Pogacar vindt het A. leuk om te fietsen en B. het is ook wel belangrijk een beetje bezig te blijven met het oog op de doelen die hij nog heeft dit seizoen. En dus dook er een foto van hem op waarop hij voor z'n vakantie nog even een koffieritje maakt in Monaco - of aan de foto te zien: een colaritje. Hij was op stap met z'n vriendin Urska en een Ierse delegatie bestaande uit Sam Bennett en Eddie Dunbar.

Die drie zien er onberispelijk uit, volgens de ongeschreven wielercode. Die wielercode is streng. Zo draag je een zwarte broek - oké, tenzij je Mathieu van der Poel bent - en zijn je sokken in principe wit. En het shirtje heeft uiteraard mouwen. Shirtjes zonder mouwen zijn voor triatleten en andere verwerpelijke personen...

Trekt zich letterlijk niks van de wielercode aan

Nou, mooi niet dus, dacht Pogacar. Hij trok vrolijk, zich niets van de wielercode aantrekkend, een shirtje zonder mouwtjes eraan van z'n ploeg UAE Team Emirates. Een doodzonde! Maar als we het één iemand kunnen vergeven, dan is het Tadej Pogacar.

De Sloveen zal zich na zijn vakantie richten op het WK wielrennen in Zwitserland. Hij gaf direct na de Tour al aan dat dat zijn grote doel is het verdere seizoen. In Zürich vindt hij namelijk een parkoers dat op zijn maat is. Pogacar zal waarschijnlijk ook de Canadese WorldTour-wedstrijden rijden en voor de vierde keer achter elkaar de Ronde van Lombardije op z'n naam willen schrijven.