Jerôme Pineau over Armstrongs adviezen aan Pogacar: 'Alsof Marc Dutroux advies geeft over het opvoeden van je kinderen'

Volgens Pineau is het ronduit belachelijk dat Armstrong Pogacar adviseerde zich nederig op te stellen. 

Armstrong juicht in geel

Oud-wielrenner Jerôme Pineau heeft in de podcast Les Grandes Gueles du Sport (RMC) flink uitgehaald naar Lance Armstrong. De Fransman is niet te spreken over de uitspraken en adviezen van de Amerikaan aan het adres van Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Seriemoordenaar

Volgens Armstrong deed Pogacar er verstandig aan om het in de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk rustig aan te doen. In zijn eigen podcast zei de dopingzondaar dat het machtsvertoon van de Sloveen niet ten goede komt aan zijn reputatie. Pineau vindt het op z'n zachtst gezegd belachelijk dat juist Armstrong deze uitspraken doet.

"Dit is een advies van een man die precies het tegenovergestelde deed", aldus de 44-jarige Fransman, die een wel heel bijzondere vergelijking trekt. "Het is alsof Marc Dutroux advies geeft over het opvoeden van je kinderen."

'Hij moet zijn mond houden'

Pineau, die zelf nooit verder kwam dan een tweede plaats in een Touretappe, benoemt de ironie dat Armstrong oproept tot nederigheid. "Hij stal zeven edities van de Tour de France en loog tegen miljoenen mensen die aan kanker leden", aldus de expert van RMC Sport.

"Hij was alles behalve nederig, hij was de arrogantie zelve. Hij heeft niets te zeggen en hij moet zijn mond houden", geeft Pineau zijn strenge advies aan Armstrong.