🎥 Pidcock en Pieterse acrobaten? Deze mountainbiker rijdt over doodeng bergpaadje uit Eerste Wereldoorlog in Dolomieten

Wat Puck Pieterse en Tom Pidcock allemaal op hun mountainbike doen is heel knap, maar het 'weggetje' waar deze Italiaan overheen rijdt, poeh en brrrr!

mountainbiker van boven op een trail

Op zondag en maandag zagen we de mountainbikers in actie op de Olympische Spelen. Bij de vrouwen won Pauline Ferrand-Prévot en reed Puck Pieterse in zilveren positie helaas lek. Tom Pidcock gebeurde hetzelfde, maar bij hem was het vroeg in de koers; hij keerde weer terug en won na een spannende tweestrijd met Victor Koretzky.

Mountainbiker Tonelli is een natuurmens - en een durfal

Op het aangelegde parkoers zo'n half uur buiten Parijs lieten de twee - en ook de andere deelnemers - soms behoorlijk acrobatische toeren zien; wat te denken van de inhaalmanoeuvre die Pidcock uiteindelijk het goud opleverde. Maar het kan nog veel acrobatischer en avontuurlijker. Dat laat de Italiaanse MTB'er Andreas Tonelli zien.

Tonelli is een echt natuurmens; hij leeft in een zelfgebouwd houten huisje in de Dolomieten en streeft ernaar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Hij rijdt dus veel dichtbij huis, in de Dolomieten. Gelukkig voor hem is dat een fantastische omgeving om in te mountainbiken.

Nou ja, fantastisch, als je van avontuur houdt. En dat houdt Tonelli. Hij plaatste op z'n Instagram (66.000 volgers) een filmpje van een doodeng smal bergpad, waarvan hij zegt dat het stamt uit de Eerste Wereldoorlog, toen er in de Dolomieten hevig gevochten werd.

De ijzingwekkende beelden

Hou je goed vast, want zelfs als je naar de beelden kijkt, is het doodeng. Het is niet te bevatten hoe Tonelli dit doet!

Puck Pieterse en Tom Pidcock zien we de komende dagen en weken juist even níét op de mountainbike. De twee alleskunners pakker de racefiets er weer even bij. Pieterse gaf bij Dione de Graaff aan tafel in het olympische nababbelprogramma aan dat ze de Tour de France Femmes zal gaan rijden - of zoals ze het zelf noemde 'een toertochtje door Nederland, België en Frankrijk met finish op Alpe d'Huez.

Pidcock start aanstaande zaterdag in de wegrit van de Olympische Spelen. Daarin zal hij niet de grote favoriet zijn - hier bekijk je de hele startlijst - want die rol is weggelegd voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Pelotonpraat
  • Instagram Andrea Tonelli