πŸŽ₯ Amateurbeelden tonen hoe Victor Koretzky na slippertje olympisch mountainbikegoud verspeelde aan Tom Pidcock

Bijna, bijna won Victor Koretzky in eigen huis goud op de olympische mountainbikewedstrijd. 

Koretzky

Koretzky reed een ijzersterke wedstrijd. Hij was de enige die de versnelling van Tom Pidcock kon volgen in de beginfase. Na een lekke band van de Brit kwam hij alleen op kop te liggen. Uiteindelijk kwam Pidcock, samen met de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly, terug vooraan. Koretzky leek genoegen te moeten nemen met een zilveren plak.

De Fransman had echter nog iets overgehouden voor het slot. Onder luide aanmoedigingen van de Franse fans plaatste hij in de slotfase een verschroeiende demarrage. Pidcock had alle moeite om hem te volgen en moest zelfs een gaatje laten. Koretzky leek een zeer goede kans op de zege te maken.

Tot hij buiten beeld van de camera's een foutje maakte. Dat foutje, waarbij hij even van zijn fiets moest, werd vastgelegd door enkele toeschouwers. Zie de beelden hierboven.

Move

Koretzky gaf zich alsnog niet gewonnen en nam brutaal de leiding weer over. Tot Pidcock met een geniale move toch weer de bovenhand nam. Koretzky moest in de remmen en kon niet meer terugkeren. Volgens de Franse fans, die Pidcock uitjouwden aan de meet, kon de actie niet door de beugel, maar Koretzky zelf noemde het een geniale actie van de winnaar van de Amstel Gold Race van dit jaar.

Net als Pidcock reed Koretzky overigens ook een tijd op de weg. In 2022 kwam hij uit voor B&B Hotels en vorig jaar reed hij in dienst van het huidige Red Bull-BORA-hansgrohe. In 2022 werd hij nog 59ste in de Ronde van Vlaanderen.

Nieuws
  • Cor Vos