'Woedende Ayuso wil na akkefietje in de Tour en niet-selectie Vuelta weg bij UAE'

Het Italiaanse Cicloweb meldt dat Juan Ayuso op het punt staat om te vertrekken bij zijn ploeg. 

Ayuso Tour 2024

Dat de verhoudingen tussen Juan Ayuso en UAE niet rozengeur en maneschijn zijn, was al bekend. De gemoederen lijken nu echter dermate te zijn opgelopen dat de Spanjaard weg wil bij de ploeg, zo meldt het Italiaanse Cicloweb.

Reserverol Vuelta

Ayuso schijnt woedend te zijn omdat hij niet is geselecteerd voor de Ronde van Spanje. De pas 21-jarige renner maakt geen deel uit van de selectie voor de Vuelta, maar is in plaats daarvan eerste reserve namens UAE.

Dit is mogelijk een gevolg van het akkefietje dat zich voordeed op de flanken van de Col du Galibier in de Tour de France. Daar liet Ayuso zijn ploegmaat Joao Almeida bergop het vuile werk opknappen in dienst van Pogacar en stak zelf te weinig energie in het beulswerk van UAE. Dit tot ongenoegen van de Portugees, die zijn onvrede zichtbaar uitte richting Ayuso. Later in de Ronde van Frankrijk werd de Spanjaard ziek en moest hij opgeven.

Nog een reden waarom UAE en Ayuso met elkaar in de clinch liggen: de Spanjaard schijnt uit pure jaloezie niet lekker te matchen met Tadej Pogacar. Dat meldde de mysterieuze twitteraar 'Mou' tijdens de Ronde van Frankrijk. En dat is natuurlijk vloeken in de kerk bij de ploeg uit de Emiraten.

De maat is vol

Met de niet-selectie voor de Ronde van Spanje is de maat vol voor Ayuso, volgens Cicloweb. De Spanjaard - die in 2021 als negentienjarige bij zijn debuut in de Vuelta derde werd - wil nu weg bij zijn ploeg. Naar het schijnt gaat de ronderenner op zoek naar een ploeg waar hij de absolute kopman voor de grote rondes is.

Het zal voor Ayuso echter niet makkelijk worden om een nieuwe werkgever te vinden. De winnaar van de Ronde van het Baskenland staat namelijk nog tot en met 2028 onder contract bij UAE. Naar verluidt bedraagt zijn afkoopsom zo'n honderd miljoen euro.

Nieuws
  • Cor Vos