Sven Vanthourenhout op weg naar UAE? 'Heb heel concrete voorstellen van enkele ploegen'

Sven Vanthourenhout kan zijn job als bondscoach inruilen voor de functie van ploegleider bij enkele topploegen. 

Vanthourenhout

Sven Vanthourenhout heeft alles bereikt waar een bondscoach kan van dromen. Met Remco Evenepoel veroverde hij op de Olympische Spelen twee keer goud. Diezelfde Evenepoel werd ook al tweemaal wereldkampioen onder Vanthourenhout. Gaat hij straks op zoek naar een nieuw avontuur?

Daar lijkt het wel op. Het Laatste Nieuws meldt dat de Belgische bondscoach aan de slag kan bij enkele topploegen. Het gaat om UAE Team Emirates, Soudal Quick-Step en Red Bull-BORA-hansgrohe. De interesse van UAE zou het meest concreet zijn.

Vanthourenhout zou daar de rol van ploegleider of sportief manager vervullen. Dat hij bij die ploegen (zeker bij UAE) een pak meer kan verdienen dan bij de Belgische wielerbond, zal hem naast de sportieve uitdaging ongetwijfeld ook charmeren.

'Concrete voorstellen'

Daags na de historische triomf van Remco Evenepoel bevestigde Vanthourenhout het gerucht. "Ik kan niet ontkennen dat ik gecharmeerd ben door bepaalde voorstellen van ploegen waar ik zelf niet aan dacht", klinkt het. Er waren enkele heel concrete bij."

"Vorig jaar kreeg ik ook al een aanbieding. Dan heb ik de bond correct ingelicht. Straks ga ik wel met mijn werkgever aan tafel zitten. Dat gesprek zal me ook veel wijzer maken. De bal ligt niet alleen in mijn kamp. Zij moeten ook tevreden zijn van mijn taak."

'Totaal andere leven'

Tom Van Damme, voorzitter bij Belgian Cycling, houdt Vanthourenhout graag aan boord. "We zijn super tevreden, maar als zich bepaalde Worldtourploegen met oliedollars melden, ja, dan weet je dat een federatie daar financieel niet tegenop kan."

"Het leven van een bondscoach is totaal anders dan het leven bij een profploeg. Het is aan Sven om af te wegen wat de andere voordelen zijn als bondscoach tegenover een leven als ploegleider die als een nomade continu de wereld rond trekt."

Nieuws
  • Cor Vos