FDJ-SUEZ kondigt komst van Juliette Labous aan, transfer Demi Vollering van de baan?

Niet Demi Vollering, maar Juliette Labous moet FDJ-SUEZ aan eindwinst in de grote rondes helpen.

Labous

Juliette Labous heeft vandaag haar afscheid bij Team dsm-firmenich PostNL aangekondigd. Ze maakte meteen ook haar nieuwe werkgever bekend. De 25-jarige Française trekt naar FDJ-SUEZ, waar ze als kopvrouw mikt op eindwinst in de grote rondes.

Eerder dit seizoen werd ook Demi Vollering gelinkt aan de Franse ploeg, maar een transfer lijkt met de komst van Labous vrij onwaarschijnlijk. Vollering verlaat zo goed als zeker SD Worx-Protime, maar het is voorlopig niet duidelijk wat haar volgende bestemming wordt.

Topklimster

Labous geldt als een groot rondetalent. Ze werd al eens tweede in de Giro d'Italia, vierde in de Tour en vierde in de Vuelta. Ook in de klassiekers strandt ze regelmatig in de top-10. Labous reed sinds haar profdebuut in 2017 voor dsm-firmenich PostNL (toen nog Team Sunweb).

"Ik ben erg blij en trots om in 2025 deel uit te maken van het team", klinkt het enthousiast. "FDJ-SUEZ is een team dat voortdurend vooruitgang boekt en mij de best mogelijke omgeving kan bieden om naar de beste prestaties te streven."

"Ik wil het team graag laten schitteren door de ervaring uit mijn eerste acht professionele jaren mee te nemen. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen, dat een nieuw hoofdstuk in mijn carrière zal openen."

'Opmerkelijke atlete'

Ook FDJ-SUEZ is verheugd met de komst van hun nieuwe kopvrouw. "Met grote trots en plezier verwelkomen wij Juliette in de FDJ-SUEZ-familie. Frans kampioene en top-5 van de laatste twee Tours. Juliette is een opmerkelijke atlete en onmiskenbaar een van de beste klimmers in het professionele peloton."

"Ook zijn wij vereerd door het vertrouwen dat Juliette stelt in ons project en onze visie. Haar komst is een nieuwe stap richting het verwezenlijken van onze sportieve ambities." Straks kunt u Labous bewonderen in de Ronde van Frankrijk.

Nieuws
  • Cor Vos