🎥 Knotsgekke taferelen: Biniam Girmay als held onthaald bij thuiskomst in Eritrea

Vele tienduizenden Eritreërs zijn in de regen naar buiten gekomen om hun grote held Biniam Girmay te verwelkomen.

Girmay

Biniam Girmay is terug thuis en dat zal hij geweten hebben. Het fenomeen uit Eritrea schreef geschiedenis door de allereerste zwarte winnaar van een Tourrit te winnen. Hij won meteen drie etappes en veroverde ook de groene puntentrui. Na die vermoeiende Tour volgden nog de Olympische Spelen, maar nu mag de riem er eindelijk af.

Girmay landde gisterenavond met zijn vrouw en dochter op de luchthaven van Asmara. Er volgde een feestelijke ceremonie. Daags nadien werd hij als held onthaald in de straten van de hoofdstad en dat leverde knotsgekke taferelen op.

De Eritreër groette zijn fans in een auto met open dak en met de groene trui om zijn schouders. De regen weerhield een massa uitzinnige Eritreërs er niet van om naar buiten te komen en feest te vieren op straat. Er reden ook heel wat mensen mee met de fiets.

De parade eindigde in een groot stadion waar een massa fans had samengetroept om te dansen, zingen en vieren. Girmay sprak zijn fans toe en was zichtbaar ontroerd door de heldenontvangst. De beelden:

Het is voorlopig niet duidelijk welke koersen Girmay dit najaar rijdt en of hij wel nog in actie komt. Onder normale omstandigheden zal er hij eind september wel bij zijn op het WK in Zürich.