Visma-kopmannen Vingegaard en Kuss stellen teleur in San Sebastian: 'Dat moeten we accepteren'

Team Visma | Lease a Bike startte ambitieus aan de Clasica San Sebastian, maar de kopmannen waren niet sterk genoeg. 

Vingegaard Visma San Sebastian

Een dag voor de Clasica San Sebastian bevestigde Team Visma | Lease a Bike de deelname van Jonas Vingegaard. Met ook Ronde van Burgos-winnaar Sepp Kuss op de startlijst, beschikte de Nederlandse ploeg plots over een sterk blok in de Baskische heuvelklassieker.

Controle in het peloton

Door de aanwezigheid van Vingegaard en Kuss voelde Visma zich geroepen om de controle in het peloton uit te voeren. De geel-zwarte bepaalde tot aan de finale het tempo, in de hoop mee te strijden voor de overwinning.

De wedstrijd spatte open op de steile stroken van de Erlaitz, de voorlaatste klim van de dag. De renners van Visma verdwenen direct uit de spits van het peloton. Ook de beide kopmannen - die toch al geen uitblinkers zijn in eendaagse wedstrijden - hadden het bijzonder lastig.

Jonas Vingegaard moest snel lossen en verliet vervolgens de wedstrijd. Ook Sepp Kuss kon de sterkste renners niet volgen. De Amerikaan reed in de achtergrond naar een vrij teleurstellende 33e plaats.

'Een goed plan'

Ondanks het uitblijven van een resultaat, zag ploegleider Marc Reef een goed optreden van zijn ploeg. "We hadden een goed plan en we namen onze verantwoordelijkheid", blikt hij terug op de website van Visma | LAB.

"Milan Vader en Julien Vermote leverden uitstekend werk om de kopgroep binnen schot te houden. Daarna reden Thomas Gloag en Dylan van Baarle een sterke Jaizkibel."

"Op de Erlaitz wilden we ons plan verderzetten, maar onze kopmannen bleken simpelweg niet over de benen te beschikken. Dat is jammer, maar dat hoort er soms bij en dat moeten we accepteren."

De Clasica San Sebastian werd gewonnen door Marc Hirschi. De Zwitser versloeg Julian Alaphilippe in een sprint-a-deux, nadat beide renners zich losmaakten op de supersteile slotklim.