Demi Vollering over haar vele tranen: 'Sinds dit jaar probeer ik mijn emotie nog meer te gebruiken als kracht'

Geletruidraagster Demi Vollering verklaart dat de vele emoties haar helpen om een betere wielrenster te zijn. 

Demi Vollering huilt

Na de verrassende overwinning in de tijdrit de Tour de France Femmes staat Demi Vollering al na twee dagen in het geel. De renster van SDWorx verscheen na de rit tegen de klok even verbaast als emotioneel voor de camera's.

En dat zien we wel vaker: een emotionele Demi Vollering. De Nederlandse laat veelvuldig haar tranen de vrije loop. Zowel bij grote overwinningen als bij nipte nederlagen. Het zorgt voor verdeeldheid bij het publiek. Een deel vindt het prachtige sportemotie, maar het levert ook de nodige kritiek op.

"Ik weet dat er heel veel mensen zijn die het allemaal maar bullshit vinden", zei ze zelf daarover tegen WielerFlits, vlak na haar gewonnen tijdrit in Rotterdam. "Maar het is ook mijn kracht dat ik al mijn emoties in de sport leg."

"Daar ga ik gewoon heel hard op", weet Vollering. "Ik ben iemand die altijd rijdt op mijn gevoel en traint op mijn gevoel. Ik heb een periode geprobeerd om dat weg te drukken, maar dat was niet het allerbeste voor mij. Dan kun je dat maar beter laten gaan, toch?"

Meditatie

Later tijdens de persconferentie sprak de 27-jarige Nederlandse opnieuw over haar emoties. Vollering gaf aan dat de vele tranen haar helpen om nóg beter te worden. "Ik ben een heel gevoelig persoon en sinds dit jaar probeer ik mijn emotie nog meer te gebruiken als kracht", zei de titelverdedigster. "Sport is emotie, je hoeft niet sterk en stoer te zijn."

Vollering gaf aan veel te doen aan meditatie. "Om in the zone te komen", klinkt het. "Dan probeer ik één te worden met mijn lichaam, want we leven als mensen te vaak met ons hoofd. We slaapwandelen door de dagen, maar als sporter moet je een goede connectie hebben met jezelf."