🎥 Puck Pieterse kan niet alleen heel hard fietsen, maar ook heel goed stilstaan: wint wedstrijdje surplacen van ploeggenote

De glorieuze winnares van de LBL-etappe in de Tour de France Femmes kan heel hard fietsen, maar ze is ook heel handig op de fiets. Dit zijn mooie beelden! 

puck pieterse in omhelzing met demi vollering

Het gaat snel met Puck Pieterse. De teleurstelling van het door pech misgelopen zilver op de MTB-race van de Olympische Spelen zal niet helemaal weggespoeld zijn, maar een overwinning in de Tour de France Femmes doet toch een hoop denken we. Ze boekte gisteren in die koers haar eerste wegoverwinning.

Sprinten zonder surplace in Luik

En niet zomaar eentje. Het was een razenspannende finale, waarin ze met niet de minsten wegreed: geletruidraagster Demi Vollering en Kasia Niewiadoma. De finale van de etappe was eigenlijk een blauwdruk van de finale van Luik-Bastenaken-Luik en in het sprintje om de zege kwam ze uit het wiel van Vollering. Die kwam in de laatste meters nog terug, maar de Amersfoortse haalde het net, zo liet de finishfoto zien.

In een sprint op de baan worden nog weleens surplaces uitgehaald, stilstaan op de fiets zonder voet aan de grond te zetten. Daar kwam het in de sprint gisteren uiteraard niet van, maar Pieterse liet eerder deze Tour wel degelijk zien over die skills te beschikken.

Surplacen tegen Marthe Truyen

De renster van Fenix-Deceuninck was voor de start even aan het 'spelen' met de fiets, zoals ze dat zo graag doet - als het even kan, gooit ze er een wheelie uit.

Met ploeggenote Marthe Truyen belandde ze op die manier in een wedstrijdje stilstaan voor de teambus van de ploeg. Ook daarin won Pieterse, want de Belgische moet uiteindelijk als eerste voet aan de grond zetten. RTV Rijnmond maakte er een mooi filmpje van.

Pieterse won gisteren niet alleen de rit en een surplace-wedstrijdje, maar veroverde ook de witte jongerentrui. Daarnaast pakte zo doordat ze als eerste bovenkwam op de Redoute en ook op de Roche-aux-Faucons de punten pakte, ook nog eens de bollentrui. In die laatste trui zal ze morgen rijden. Generatiegenootje en crossvriendin Shirin van Anrooij rijdt in de witte trui. Zij kwam gisteren in de achtervolgende groep op 29 seconden binnen.