🎥 Blanka Vas sprint naar ritzege in Tour, Vollering komt ten val en is geel kwijt

Blanka Vas heeft een baaldag voor SD Worx-Protime toch een beetje opgevrolijkt. 

Vas

Kata Blanka Vas heeft de vijfde etappe in de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De Hongaarse won een sprintje bergop in een groepje met vier. Ze klopte Katarzyna Niewiadoma en Liane lippert.

Toch zal er wellicht niet zo uitbundig gefeest worden bij SD Worx-Protime. De finale is namelijk ontsierd door een grote valpartij op 6 kilometer van de finish. Onder meer topfavoriete Demi Vollering en Puck Pieterse lagen tegen het asfalt.

Beide rensters konden hun weg vervolgen. De fysieke schade is nog niet duidelijk. Opvallend: Vollering moest in haar ééntje de schade beperken. Ze kreeg geen hulp van ploeggenotes. Ze verloor 1'47" en is haar gele trui kwijt aan Katarzyna Niewiadoma. De uitslag en beelden van de sprint en de val kan u hieronder bekijken.

Niewiadoma mag morgen dus in de gele trui door Frankrijk koersen. Ze verdedigt een voorsprong van 19 seconden op Kristen Faulkner en 22 seconden op Puck Pieterse. Kool behoudt haar groene trui en Pieterse is ondanks haar val nog steeds beste klimster en beste jongere.

Morgen is het eindelijk klimmen geblazen, want het peloton trekt door de Vogezen. De zwaarste col worden echter nog gemeden. Op het menu staan vijf middellange hellingen. De laatste 7.5 kilometer richting finish is vlak.

Nieuws
  • Cor Vos