Vollering spreekt na val in Tour de France Femmes: 'Viel zo hard op m'n reet, was aan het trillen'

Demi Vollering viel gisteren in de Tour de France Femmes en verloor het geel. Ze sprak direct na de etappe niet, maar doet nu wel haar verhaal.  

demil vollering huilt in het geel

Het leek een relatief niemandalletje te zijn, de vijfde etappe in de Tour de France. Na het spektakelstuk in de regen van Valkenburg naar Luik een dag ervoor leek het in de hitte op weg naar Amnéville op een sprint van een uitgedunde groep uit te draaien. Geen vuiltje aan de lucht voor geletruidraagster Demi Vollering.

Vollering viel hard

Ze zou wat werk opknappen voor Lorena Wiebes, die zou na twee gemiste kansen haar etappe pakken en 's avonds zou er weer champagne aan tafel zijn. Die kwam er alsnog dankzij de ritzege van Blanka Vas, maar wel eentje met een zeer bittere bijsmaak. Op zes kilometer van de streep ging het helemaal mis in de bocht van een onoverzichtelijke rotonde. Een kilometer voor de veilige vijf kilometerzone, waarna er geen tijdverlies meer is na een val.

Maar dat gold dus niet voor Vollering, die hard ten val kwam op haar derrière - ze drukt zich straks zelf wat minder omfloerst uit. Ze bleef lang staan naast haar fiets en in de chaos die ontstond wachtten er ook niet direct ploeggenoten. Genoeg vragen dus, maar Vollering stond de pers niet direct te woord - wondverzorging kreeg de voorrang en ze zal er ook geen zin in hebben gehad.

Maar 's avonds bij het hotel verscheen ze wel voor de camera van de NOS. Ze legt uit waarom ze pas na een tijdje weer op de fiets stapte. "Ik viel zo hard op m'n reet, ik was zo aan het trillen en had pijn... Het duurde even voordat ik weer mijn been over m'n fiets heen kreeg.

Gebrand het geel terug te pakken

Toen ze eenmaal op haar fiets zat, leek er wel weert tempo in te zitten. Ze verloor na het stilstaan niet heel veel tijd meer op de voorsten - uiteindelijk werd het verdict 1 minuut 47. Dat ze de gang er weer in wist te krijgen, biedt hoop. En zo kijkt Vollering er zelf ook tegenaan. Al heeft ze wel last van haar stuitje.

"We zitten wel meer op voorkant zadel, maar voor de onderrug is het niet ideaal, maar goed we zien het wel." Die woorden klinken nog wat gelaten. Het hoopvolle deel komt nu, want ze is zeker niet gelaten als het om het winnen van de Tour gaat.

"Ik ben er heel erg op gebrand het geel weer terug te pakken, met m'n ploeggenoten." Ze zal dan 1 minuut en 19 seconden goed moeten maken op Kasia Niewiadoma, die het geel pakte. Kristen Faulkner is de nieuwe nummer twee op 19 seconden van de Poolse. Puck Pieterse staat derde op 22 seconden.