🎥 Kaden Groves sprint naar ritzege in Vuelta, Wout van Aert verovert rode trui

Kaden Groves heeft de tweede etappe in de Vuelta a Espana op zijn naam geschreven. 

Groves

Op dag twee in de Ronde van Spanje kregen de snelle mannen een zeldzame kans op ritwinst voorgeschoteld. Er stond namelijk een 'vlakke' etappe van 194 kilometer in Portugal op het programma. Spaans vlak wel te verstaan, want alle hobbels samen telden 2678 hoogtemeters.

In Ourém kwam het tot een verwachte massasprint. Kaden Groves trok aan het langste eind. De 25-jarige Australiër van Alpecin-Deceuninck klopte Wout van Aert en Corbin Strong.

Van Aert in het rood

Ook Van Aert had een reden om te juichen. Hij sprokkelde immers 6 boniseconden en snoept zo de rode leiderstrui af van Brandon McNulty en dat is uiteraard veel meer dan een troostprijs. De opgave van Dylan van Baarle is een kleine domper op de feestvreugde bij Visma | Lease a Bike. Beelden en uitslag:

In het algemene klassement verdedigt Wout van Aert een voorsprong van slechts drie seconden op Brandon McNulty. Mathias Vacek volgt op vijf seconden. De etappe van morgen kent een gelijkaardig verloop als de etappe van vandaag en zal dus naar alle waarschijnlijkheid ook eindigen op een massasprint.

Nieuws
  • Cor Vos