Gaat Ayuso dan echt vertrekken bij UAE? 'Gesprekken plaatsgevonden met Movistar'

De onzekere situatie rondom Juan Ayuso bij UAE Team Emirates duurt voort nu ook Movistar zich heeft gemeld. 

Ayuso bidon

De Spaanse sportkrant MARCA meldt dat Movistar bezig is om Juan Ayuso aan te trekken voor volgend seizoen. Het toptalent zou weg willen bij UAE Team Emirates na onvrede over zijn optreden in de Tour en niet-selectie voor de Vuelta.

Spaanse kopman

De wielerploeg uit Spanje informeerde bij UAE naar de situatie rondom de 22-jarige renner. Nadat het team in de vorige winter er niet in slaagde om Carlos Rodríguez aan zich te binden, probeert Movistar nu dus een andere Spaanse kopman aan te trekken.

"Zoals wij vernomen hebben, hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen het management van Ayuso en de leiding van Movistar", schrijft MARCA over de situatie.

"Het waren korte gesprekken met als opzet om de situatie te achterhalen", aldus de sportkrant. "De boodschap die overgebracht is, is dat er geen probleem tussen Ayuso en UAE is."

Contract tot 2028

Ayuso lijkt dus nog tevreden te zijn bij UAE. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. De Spanjaard, die dit jaar de Ronde van het Baskenland won, zou eerder hebben gezegd weg te willen bij de ploeg uit de Emiraten.

Het klimtalent uit Barcelona staat tot en met 2028 onder contract bij zijn ploeg. In principe kan hij dus niet zomaar weg, al weten we dat een lopend contract ook in het wielrennen steeds minder waar wordt.

Nieuws
  • Cor Vos