🎥 Pavel Bittner wint in Vuelta na foutjes Groves en Van Aert: 'Ongelofelijk, pas een week geleden behaalde ik mijn eerste profzege'

De 21-jarige Tsjech Pavel Bittner van Team dsm-firmenich PostNL heeft de zesde etappe in de Vuelta a España gewonnen. 

Bittner klopt Van Aert in Vuelta

Nadat Kaden Groves een foutje maakte, ging ook Wout van Aert in de fout door zijn jump te vroeg in te zetten in de massasprint. Pavel Bittner profiteerde. De jonge sprinter van Team dsm-firmenich PostNL drukte zijn wiel net wat eerder over de streep en won de vijfde etappe in de Vuelta.

Weinig spektakel

De 177 kilometer lange rit naar Sevilla zorgde voor weinig vertier. Er moesten heus wel wat hoogtemeters overwonnen waren, maar serieus klimmen hoefden de renners vandaag niet.

Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi) en Ibon Ruiz (Kern Pharma) vormden de vlucht van de dag. Beide Spanjaarden waren natuurlijk kansloos voor de zege, maar zorgden voor de nodige publiciteit voor hun Spaanse werkgevers.

Fout Groves, fout Van Aert, Bittner wint

Zoals we bij de start al wisten, eindigde deze rit dus in een massasprint. In de aanloop naar die massasprint was het werk van Alpecin-Deceuninck fenomenaal. De Belgische ploeg zette een deftige trein op de rails voor Kaden Groves, maar de Australiër verprutste het.

Toen zijn leadout man klaar was, twijfelde Groves te lang om zijn sprint aan te zette. Van Aert schoot wel op gang, waarna de Australiër was gezien. Zo leek Van Aert op weg naar zijn tweede sprintzege, maar ook hij maakte een fout.

Pavel Bittner probeerde naast Van Aert te komen, maar leek tekort te komen. Echter, de Belg maakte een fout door zijn jump te vroeg in te zetten, waarna Bittner er alsnog overheen kon komen. Zo won de 21-jarige Tsjech zijn eerste etappe in een grote ronde. Dat terwijl hij een week gelden pas zijn eerste profzege boekte.

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Bittner

"Ongelofelijk", reageerde Bittner in het flashinterview na zijn etappezege. "Pas een week geleden behaalde ik mijn eerste profzege en nu win ik in de Vuelta. Amazing."

Vooral dat hij Wout van Aert in een lange sprint verslaat, doet hem goed. "Hij is een van de beste sprinters, dus dit is geweldig", aldus de renner van dsm-firmenich PostNL.

Bittner gaf gek genoeg aan dat hij zichzelf niet als sprinter, maar als coureur voor de klassiekers ziet, maar vandaag was hij een pure sprinter. "Ik zei tegen de jongens: ik geloof in mijzelf. Uiteindelijk kon ik eruit komen in de sprint. Ik ging vol gas en het lukte", zei hij blij.

Morgen

De Vuelta gaat morgen verder met een etappe door het middengebergte. De rit eindigt bergop in Yunquera, maar de slotklim is niet heel lastig. De kans is groot dat er een groep vluchters gaat strijden om de ritzege. Mogelijk ligt ook de rode trui voor het oprapen voor een van de aanvallers.

Nieuws
  • Cor Vos