Dit is het programma van Mathieu van der Poel in de komende maand!

Mathieu van der Poel voegt nog een koers toe aan zijn programma. 

Poel

Op het WK in Zürich wacht een zwaar parkoers voor Van der Poel. Op papier noemt zijn ploegleider Christoph Roodhooft het misschien wel té zwaar, maar hij voegde eraan toe dat een koers eerst nog gereden dient te worden. Toch gaat hij vol voor titelprolongatie en aangezien hij vaak zegt koers nodig te hebben om beter te worden, staat zijn planning redelijk vol komende maand.

Te beginnen met de Renewi Tour in België, waar hij een gooi kan doen naar het eindklassement. Zeker de rit naar Geraardsbergen is hem op het lijf geschreven. In 2020 won Van der Poel de ronde al. Niet veel later volgt het EK in België, waar hij een van de kopmannen is van Nederland.

Daar blijft het niet bij, want Van der Poel heeft nog een koers aan zijn schema toegevoegd in aanloop naar het WK: de Ronde van Luxemburg. Die wordt gehouden van 18 tot en met 22 september. De wereldkampioen heeft zijn deelname aangekondigd via de organisatie van de Luxemburgse ronde.

Pedersen

"Het is mijn eerste deelname aan deze ronde, maar ik kijk er enorm naar uit. Ik hoop jullie daar allemaal te zien", zo luidt de korte boodschap van Van der Poel. Andere renners aan de start in Luxemburg: Marc Hirschi en Mads Pedersen.

Zodoende voegt Van der Poel nog de nodige wedstrijddagen toe aan zijn seizoen. Voorlopig heeft hij op de weg slechts 29 koersdagen achter de rug dit jaar. Hij won drie keer: de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Nieuws
  • Cor Vos