Puck Pieterse zien vlammen op WK Mountainbike? Door een onweersstorm moet je er vroeg bij zijn

Vandaag staat de cross country op het programma bij het WK mountainbike, maar het weer gooit roet in het eten. De UCI gooide het hele programma om.  

puck pieterse

Deze week is het WK mountainbike in Andorra. Eerder deze week werden allerlei andere onderdelen afgewerkt, van de downhillen tot de shorttrack. Maar voor velen is de XCO, oftewel de olympische cross country, toch wel het hoofdgerecht van het evenement. Nederlandse troef Puck Pieterse komt hierop in actie in het dwergstaatje.

Pieterse vierde voor de storm

Na een zeer succesvolle Tour de France Femmes, waarin ze een etappe wist te winnen en de witte jongerentrui veroverde, focuste ze weer op de fiets met de dikke banden om na de pechvolle olympische race - een lekke band zorgde ervoor dat een zekere zilveren medaille als sneeuw voor de zon verdween.

Eerder deze week legde ze in de shorttrack beslag op de vierde plek, achter Evie Richards die niemand minder dan Pauline Ferrand-Prévot te snel af was. Anne Terpstra werd zesde in Andorra.

Maar het gaat traditiegetrouw toch vooral om de langere wedstrijd op zondag. Die stond voor de vrouwen aanvankelijk op het programma voor 13.30 uur vanmiddag, maar de weergoden gooiden roet in het eten. In de middag zetten zij namelijk een enorm onweer met bijbehorende storm op het programma.

Nieuwe starttijden

De UCI besloot het programma drastisch te vervroegen. In plaats van 13.30 uur starten de dames nu al om 10.30 met hun wedstrijd, die ook wordt ingekort van zes ronden naar vijf ronden. Tevens zullen de beloftendames in dezelfde wedstrijd actief zijn als de elitedames.

De heren - met Tom Pidcock aan het vertrek - starten na de vrouwen en rijden ook een ronde minder. Zij zullen nu om 12.00 uur starten.

De NOS zendt de vrouwenkoers uit via een livestream op nos.nl of via de NOS Live-app op je smart-TV. Naast Pieterse doen ook Anne Terpstra en Anne Tauber mee. Er doen geen Nederlandse mannen mee aan de elitewedstrijd, die de NOS dan ook niet aanbiedt. Eurosport is er wel bij, allicht op een van de twee tv-kanalen, maar sowieso via de streams op Dicovery+ en HBO Max.

Nieuws
  • Cor Vos