🎥 Puck Pieterse vs. Femke Bol op de 400 meter horden? Deze mannen laten zien hoe zo'n duel fiets tegen benenwagen eruitziet!

Wij stellen een Amersfoorts duel tussen twee wereldtoppers voor! 400 meter horden, Puck op de fiets, Femke rennend. Deze mannen geven het voorbeeld...

wielrenner op atletiekbaan op de 400 horden tegen renner, iets voor pieterse en bol?

Twee van de grootste sporthelden van afgelopen zomer komen allebei uit Amersfoort: Puck Pieterse en Femke Bol. Die laatste kennen we natuurlijk als 400 meter horden-specialist die ons tijdens de Olympische Spelen vooral in vervoering bracht tijdens de gemengde estafette, waarin ze met een enorme eindsprint Nederland naar goud bracht.

Pieterse beleeft toch nog topzomer

Bol stelde daarna ietwat teleur op haar persoonlijke afstand, maar haalde evengoed nog brons. Puck Pieterse had ook zicht op een medaille in Parijs, maar zag door een lekke band een zekere zilveren medaille in rook opgaan. Uiteindelijk werd het 22-jarige multitalent vierde.

Daar baalde ze van, maar inmiddels kan ze toch terugkijken op een fantastische zomer. Ze stapte namelijk daags na de Spelen op de wegfiets en pakte brutaal een heel mooie rit in de Tour de France Femmes met aankomst in Luik. Ze hield lang stand in het algemeen klassement, maar de Alpe d'Huez was nog even wat te veel gevraagd voor een lijf dat is getraind op kortere inspanningen - ze veroverde nog wel de witte jongerentrui.

Die zware inspanningen in de Tour Femmes bleken wel een goede voorbereiding op het WK mountainbike van afgelopen zondag want daarin pakte ze als allereerste Nederlander het goud op de Cross Country, de olympische afstand in het mountainbiken.

Bol vs. Pieterse?

In de lijstjes met beste sportvrouw van Amersfoort, en zelfs wel van Nederland, zullen de namen van Bol en Pieterse vast opduiken, maar veel leuker dan zo'n verkiezing is ze het eens echt tegen elkaar op laten nemen.

Dat klinkt als een wat utopisch idee, maar het is dichterbij dan je denkt... Want we stuitten op Instagram op een oude video waarin ene Tom Oehler, een trial-MTB'er uit Oostenrijk, het op z'n fiets opnam tegen oud-wereldtopper Felix Sanchez. De video stamt al uit 2013 dus hoog tijd voor een vrouwenversie met Femke en Puck!

Eerst het WK op de weg voor Pieterse

Voor Pieterse deze uitdaging kan aangaan, zal ze nog wel 'even' het WK op de weg willen rijden, want na haar goede Tour is ze door bondscoach Loes Gunnewijk geselecteerd voor de strijd om de regenboogtrui in Zürich. De Nederlandse ploeg bestaat verder uit kopvrouw Demi Vollering, Shirin van Anrooij, Mischa Bredewold, Marianne Vos, Riejanne Markus en Tour-revelatie Pauliena Rooijakkers.

Pieterse zal niet de enige mountainbikester zijn die meedoet aan het WK op de weg, want ook Pauline Ferrand-Prévot maakt haar opwachting. De Franse wereldtopper zal zich komend seizoen in dienst van Visma | Lease a Bike weer volledig focussen op de weg.

Pelotonpraat
  • Instagram Red Bull USA