Wout van Aert pas nu weer ontslagen uit ziekenhuis na val Vuelta (en dit is waarom hij daar zo lang moest blijven)

Wout van Aert brak bij z'n val in de Vuelta geen botten, maar moest toch een hele poos in het ziekenhuis blijven. 

wout van aert zit op de rand van een kofferbak in de vuelta na z'n val

Na z'n zware val in de Vuelta van vorige week dinsdag, waarin hij nadat Felix Engelhardt een bocht verkeerd inschatte onderuit ging in een afdaling, was er in eerste instantie relatief goed nieuws voor de Belg. Hij moest weliswaar opgeven, maar in het ziekenhuis bleek dat hij geen breuken had opgelopen.

Kruis over seizoen Van Aert

Dat nieuws maakte al snel plaats voor slecht nieuws. De kniewond die hij bij de val opliep was zo diep dat er een kruis ging over het seizoen van Van Aert, dat toch al bol stond van de pech. Geen EK in eigen land, geen WK op de weg en geen WK Gravel in eigen land.

Bovendien moest Van Aert een hele poos in het ziekenhuis blijven. Pas gisteren mocht hij weer naar huis en werd hij herenigd met z'n gezin - die zagen hem natuurlijk al wel eerder. Eerder kwam via een arts van Van Aert naar buiten dat hij er mentaal behoorlijk doorheen zat.

Intraveneuze antibiotica

Dat snappen we helemaal, vooral als je na zo'n val ook nog in het ziekenhuis moet blijven met een op het oog minder zware blessure dan een breuk. Dat is ook wel zo, maar toch was er veel verzorging nodig.

Van Aert verbleef eerst in het ziekenhuis van Santander. Daar werd de wond grondig gereinigd. Toen dat eenmaal gebeurd was, kon Van Aert naar een plek dichterbij huis: het ziekenhuis van Herentals, vlakbij z'n woonplaats Lille (niet het Franse Lille, maar het Vlaamse..).

Daar was om infectie van de wond te voorkomen een intraveneuze toediening van antibiotaca nodig. Die zit er nu op en daarom kon Van Aert dus gisteren weer naar huis.

Nieuws
  • Cor Vos