Dit is de ijzersterke selectie van Slovenië voor het WK wielrennen in Zürich: 'Ondenkbaar voor alle andere landen in de wereld'

Slovenië heeft slechts 2 miljoen inwoners, maar ze kunnen straks in Zürich bij het WK wel een ploeg opstellen om de vingers bij af te likken!  

tadej pogacar in het tenue van slovenië op het wk wielrennen

Veel andere wielerlanden kijken vandaag naar het EK, maar bij Slovenië zullen de ogen toch vooral op het WK gericht zijn dat over twee weken in Zürich wordt gehouden. Op het EK gaan ze namelijk niet eens van start, maar op het WK gaan we het groen zeker van voren zien.

Sloveens sterrenensemble voor WK

Bondscoach Uros Morn brengt namelijk niets minder dan een sterrenensemble op de been om de regenboogtrui naar het kleine Balkan-land te brengen. Uit de twee miljoen inwoners die het land telt, kan hij een zevenkoppige selectie samenstellen waar elk ander groot wielerland (of is Slovenië dat inmiddels..) jaloers op is.

In Zürich is Tadej Pogacar uiteraard de kopman, maar ook Vuelta-winnaar Primoz Roglic zal een beschermde status hebben. Daarnaast kan Morn nig beschikken over een klasbak als Matej Mohoric. Ook Jan Tratnik liet in het verleden al zien een koers af te kunnen maken.

De namen van de renners die meer uitgesproken knecht zijn, liegen er ook niet om. Pogacars ploeggenoot Domen Novak liet al mooie dingen zien dit seizoen, Luka Mezgec is al jarenlang een gewaardeerde naam in het peloton. De 24-jarige Matevz Govekar is misschien de meest onbekende naam, maar de renner van Bahrain Victorious won onlangs nog de laatste etappe van de Tour of Britain

Bondscoach in z'n nopjes met selectie

Uiteraard is Morn behoorlijk te spreken over dit zevental. Hij is met name tevreden over het feit dat zowel Pogacar als Roglic het WK zullen rijden.

"Het is ongelooflijk mooi dat we twee jongens hebben die grote rondes winnen in hetzelfde jaar. Dat is voor alle landen in de wereld ondenkbaar, maar dus niet voor ons kleine Slovenië. We weten dat ze allebei een druk programma hebben met hun ploeg, maar het is een eer dat ze hun land ook op het wereldkampioenschap willen vertegenwoordigen", zegt de trotse bondscoach tegen Het Nieuwsblad.

Nieuws
  • Cor Vos