🎥 Ontwapenend filmpje! Puck Pieterse beantwoordt vragen van Jeugdjournaal-kijkers en kijkt zelf naar jonge Puck die eerder in Jeugdjournaal zat 

Puck Pieterse beleeft een topseizoen. Dat weten ze ook bij het Jeugdjournaal en daarom zochten ze haar op met kijkersvragen. Het leverde een heel leuk filmpje op!

Pelotonpraat André van den Ende

Puck Pieterse rijgt de goede prestaties aaneen dit seizoen, in drie verschillende wielerdisciplines. Ze werd in de winter al derde achter Fem van Empel en Lucinda Brand op het WK veldrijden in Tabor. Op de weg reed ze een fantastisch voorjaar met onder andere podiumplaatsen in WorldTour-wedstrijden Ronde van Drenthe en Trofeo Alfredo Binda en een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen.

Pieterse krijgt veel kijkersvragen

Op de mountainbike zat het eerst door pech even tegen. Op de Spelen, haar grootste doel dit jaar, reed ze lek in zilveren positie. Maar haar wraak was zoet. Na de Tour de France Femmes (waar ze een rit won en ook de beste jongere werd) pakte ze in Andorra haar eerste regenboogtrui bij de elitecategorie - sowieso was ze de eerste Nederlandse wereldkampioene op de mountainbike.

De prestaties van Pieterse zijn ook bij het Jeugdjournaal opgevallen. De 22-jarige Amersfoortse is bovendien met haar grappige optreden op Instagram en YouTube ook een aansprekend voorbeeld voor de jeugd. Dat blijkt ook wel uit de vele kijkersvragen die het Jeugdjournaal binnenkreeg voor Pieterse.

Ze maakten er een heel leuk item van dat in het Jeugdjournaal werd uitgezonden maar ook in een filmpje van vijf minuten op het YouTube-account van het journaal voor jonge Nederlanders staat.

Presentator Sil neemt een kijkje in Amersfoort, waar Puck voor de gelegenheid al haar truien aan de waslijn heeft opgehangen - en dat zijn er op 22-jarige leeftijd al heel wat. Ze beantwoordt vragen van kijkers ('wat at je de avond voor je wereldkampioen werd?', 'wie is je grote voorbeeld?' en 'hoe word je wereldkampioen mountainbike?') maar kijkt ook terug naar zichzelf.

Pieterse zat namelijk ook als 11-jarig meisje al eens in het Juegdjournaal. Nog zonder al die truien, maar al wel op de crosser. Ze deed mee aan het NK toen en zei onder andere dat het wel moeilijk is zo'n zware fiets op te tillen. Hieronder kijk je het hele filmpje.

Het filmpje

Puck Pieterse zal dus zaterdag haar debuut maken bij het WK op de weg. Het parkoers in Zürich lijkt met niet heel lange beklimmingen op maar van de Amersfoortse, maar Demi Vollering is de uitgesproken kopvrouw in Zwitserland.

Namens Nederland rijdt naast Pieterse en Vollering dus ook Marianne Vos de wegrit. Micha Bredewold, Shirin van Anrooij, Pauliena Rooijakkers en Riejanne Markus completeren de Nederlandse ploeg van afscheidnemend bondscoach Loes Gunnewijk.

Pelotonpraat
  • YouTube Jeugdjournaal
Bekijk het originele bericht