Zonneveld: 'Van der Poel had bestraft moeten worden op het WK, minstens met een boete'

Er is een relletje losgebarsten over het 'opwippertje' van Mathieu van der Poel tijdens het WK. 

Mathieu van der Poel

Niemand die er afgelopen zondag iets over zei, maar nadat Robbie McEwen het 'opwippertje' van Mathieu van der Poel tijdens het WK nog eens onder de aandacht bracht is er veel te doen over het uitblijven van een strafmaatregel.

De Letse bond heeft de UCI schriftelijk laten weten dat zij van mening zijn dat er met twee maten wordt gemeten. De Letse renner Toms Skujins werd afgelopen zondag vierde, net na Mathieu van der Poel.

Analist Thijs Zonneveld is het met de Letse wielerbond eens. Hij laat op Twitter weten dat de Letse bond het bij het rechte eind heeft. 'De Letse bond heeft natuurlijk volkomen gelijk. De regel is vrij duidelijk en VDP had moeten worden bestraft - op z’n minst met een boete.'

De Letse federatie is van mening dat er een gevaarlijk precedent wordt geschapen door Van der Poel hiermee weg te laten komen. Eerder werden Marlen Reusser en Luke Rowe bij vergelijkbare incidenten gediskwalificeerd.

'Van der Poel probeerde niet een valpartij te ontwijken. Als hij een toeschouwer had geraakt, was dat goed geweest voor de sport?', vragen de Letten zich af.

WK
  • Cor Vos