🎥 Tadej Pogacar stunt erop los tijdens gravelrit in goed gezelschap, maar... waar is zijn regenboogtrui?!

Tadej Pogacar is nog niet klaar met 2024, dus traint hij lekker door, stuntend op onverharde wegen. Maar dat doet hij nog niet in een regenboogtrui. 

tadej pogacar en michael matthews op gravel

Tadej Pogacar leeft op een roze wolk op het moment. Of nou ja, die ligt alweer een tijdje achter hem, want het roze van de Giro was in mei. Daarna volgde de gele wolk en nu zit hij op z'n regenboogwolk, na het kunststukje dat hij afgelopen zondag in Zürich ten beste gaf.

Pogacar nog niet in regenboogtrui

Voorlopig moet hij het nog wel even doen met die regenboogwolk, want in een filmpje dat Tim Wellens in z'n Instagram-stories zette van een training in Monaco met Tadej Pogacar en diens boezemvriend Michael Matthews rijdt de kersvers wereldkampioen nog gewoon in z'n UAE-kloffie.

Blijkbaar zijn ze bij het team en kledingsponsor Gobik nog druk bezig om de regenboogtrui van Pogacar in elkaar te naaien/te ontwerpen. Daar moeten ze wel een beetje mee opschieten, want aanstaande zaterdag koerst de Sloveen alweer. Pogacar rijdt dan de Ronde van Emilië in Bologna. Die koers maakt onderdeel uit van zijn Italiaanse drieluik met op dinsdag de Tre Valli Varesine en op zaterdag 12 oktober natuurlijk de Ronde van Lombardije, die Pogi voor de vierde keer achter elkaar kan winnen.

Het fenomeen op twee wielen rijdt aanstaande zondag dus niet het WK gravel in België, maar gezien de ondergrond van de rit met Wellens en Matthews had hij ook daar prima uit de voeten gekund. In de omgeving van Monaco zijn ook genoeg onverharde wegen en het trainingstrio zocht ze op.

Pogacar en Matthews stunten zelfs in het filmpje, want ze gooien er een mooie whip uit. Je ziet de beelden en de Strava-gegevens hieronder.

Het filmpje van Tim Wellens

De Strava-activiteit van Pogacar

Tadej Pogacar zet niet al z'n ritten op Strava. De grote wedstrijden eigenlijk wel altijd, maar qua trainingsritten is het cherrypicking. Het lijkt er sowieso op dat hij de échte trainingen waarin hij zich voorbereidt op de grote doelen niet op Strava zit. Rustige ritje zoals die met Matthews en Wellens zet hij er wel op om zijn fans toch wat te geven.

Pelotonpraat
  • Instagram Tim Wellens