Lotto-Dstny-manager Stéphane Heulot bijt van zich af: 'Het enige verschil met Visma is communicatie, wij lopen niet met performance te koop'

Lotto-Dstny heeft een uitstekend seizoen achter de rug zag ook manager Stéphane Heulot. Toch zijn er ook de nodige dingen aan te merken op Lotto-Dstny. 

Widar

Lennert Van Eetvelt en vooral Maxim Van Gils zetten de volgende stap in hun ontwikkeling, terwijl kopman Arnaud De Lie zijn potentieel ondanks een moeilijk voorjaar ook andermaal liet zien en Belgisch kampioen werd. Victor Campenaerts, die weliswaar vertrekt, nam afscheid met een ritzege in de Tour de France. Manager Stéphane Heulot is dan ook tevreden.

En toch, niet alles ziet er even rooskleurig uit bij de Belgische ploeg. Met Dstny vertrekt een van de sponsors en een vervanger is er voorlopig nog niet. Toch benadrukt Heulot in Het Nieuwsblad dat er totaal geen zorgen zijn over het budget voor aankomend jaar.

De belangrijkste renners blijven aan boord, maar dat er toch zorgen zijn onder renners bleek wel uit een interview van Jarno Widar na de Tour de l'Avenir. Het toptalent van de ploeg, en het Belgische wielrennen in het algemeen, zou zich zorgen maken over de begeleiding bij de ploeg en zou al op bezoek zijn geweest bij Red Bull-BORA-hansgrohe.

Heulot is duidelijk: "Jarno Widar heeft een contract met ons. In het leven heb je rechten en plichten. Hij heeft vorig jaar het recht gekregen om bij ons te tekenen, nu heeft hij de plicht dat contract na te leven. Meer kan ik daar niet over kwijt."

Visma | Lease a Bike

Dat Lotto-Dstny niet mee is met de laatste ontwikkeling op het gebied van performance, noemt Heulot onzin. "Dat is blablabla. We hebben net de samenwerking met de Universiteit van Gent voor vier jaar verlengd. Onze performance wordt zelfs nog versterkt. Ik accepteer dat mensen vragen stellen, maar wees dan wel geïnformeerd."

"Het enige verschil tussen ons en Visma of INEOS is onze communicatie op dat vlak. Het klopt dat wij niet met alles te koop lopen. Is dat fout? Misschien. Maar moeten we dan stickers op een camper plakken, er wat beeldschermen inzetten en een antenne op het dak zetten en van een Control Room beginnen spreken? Goed wetende dat het niet eens toegelaten is. Dat is allemaal leuk voor de media en je imago."

Widar vertelde in een interview ook dat hij te veel koersdagen had gehad voorafgaand aan de Tour de l'Avenir. "De waarheid is dat hij voor de Tour de l’Avenir 45 koersdagen had. Er waren jongens in de Tour de l’Avenir die makkelijk tien koersdagen meer hadden. Ach, Jarno is nog jong. Ik denk dat hij zelf ook intussen begrepen heeft dat hij fout was door die dingen te zeggen."

Nieuws
  • Cor Vos