Wat we niet op tv zagen! Nummer 6 WK Gravel Connor Swift vertelt over 'de hel van Leuven': 'Het meest idiote wat ik ooit heb gezien, a dog fight'

Connor Swift werd knap zesde op het WK Gravel in Leuven. In een podcast vertekt hij aan Geraint Thomas hoe idioot het eraan toeging op dat WK. 

connor swift

Het zag er op tv allemaal bestwel lieflijk uit. Mathieu van der Poel reed door mooie bospassages, plaatste een verschroeiende demmarrage en won het WK Gravel. Achter hem en veel Belgen werd INEOS-renner Connor Swift knap zesde. Hij vertelt in de podcast van Geraint Thomas dat het allesbehalve lieflijk was.

Swift vertelt over dog fight

De 28-jarige ploeggenoot van Thomas was te gast in één van diens podcasts Watts Occuring. In die podcast zijn al vele wielrenners te gast geweest, zoals Tadej Pogacar, Remco Evenepoel en ex-renner Tom Dumoulin. Nu was het dus de beurt aan Swift om zijn ervaringen met Thomas te delen over het WK Gravel in Leuven (en ook over dat van vorig jaar in Italië).

En die logen er niet om. Met name in de beginfase ging het er behoorlijk ruig aan toe, zo te horen aan de verhalen van Swift. "Het is het meest idiote dat ik ooit heb meegemaakt. Niemand geeft ene reet om de ander. Het is a dog fight. Je moet je voorstellen dat er bij de start 290 gasten afstormen op een bocht waar renners 2 man breed doorheen kunnen. Ik fietste met m'n ellebogen én m'n knieën breeduit zodat niemand erlangs kon, haha."

Merlier

Swift zag bij de start Tim Merlier een robbetje uitvechten met een landgenoot. "In de eerste kilometer zag ik Tim Merlier op het gras met een andere Belg links naast 'm die elkaar kopstoten gaven. En dat zijn gasten uit hetzelfde land, haha."

Thomas zullen we niet zo snel op het WK gravel zien...

Geraint Thomas moet lachen om alles wat hij hoort van Swift, maar het lijkt er niet op dat we hem snel op een WK Gravel zullen zien. "Het klinkt gruwelijk. Je maakt mij niet enthousiast, maat." De andere host van de podcast stelt Swift de hamvraag: "Waarom doe je het?" Daarop is Swift duidelijk: "Ach, het is leuk, toch, haha? Je moet echt gaan, alleen voor de ervaring."