🎥 Prachtige beelden uit Simac Ladies Tour! Voltallig peloton vormt erehaag voor afscheidnemend drietal

Bij de start van de slotrit van de Simac Ladies Tour werden drie rensters op prachtige wijze geëerd. 

Afscheidnemend drietal in Simac Ladies Tour

Christine Majerus (37), Audrey Cordon-Ragot (35) en Alice Wood (29) zijn op prachtige wijze geëerd. De drie rensters stoppen ermee na dit seizoen en reden in de Simac Ladies Tour hun laatste officiële kilometers.

Erehaag

Voor de start van de slotrit werden de Majerus (SD Worx-Protime), Cordon-Ragot en Wood (beide Human Powered Health) flink in het zonnetje gezet. Het voltallige peloton vormde een erehaag met hun fietsen.

Veertienvoudig Luxemburgs kampioene Majerus won in haar carrière één keer de Boels Ladies Tour (in 2019). Cordon-Ragot kennen we dan weer als de renster die in 2022 nog werd getroffen door een beroerte. De Française werd liefst zeven keer tijdritkampioen van haar land. Wood werd dan weer één keer Brits kampioen op de weg én in de rit tegen de klok.

Kopecky pakt de eindzege

De eindzege in de Simac Ladies Tour ging naar Lotte Kopecky. De Belgische wereldkampioene won de rittenkoers via een bijzondere finale. Topsprintster Lorena Wiebes, die al drie keer zegevierde in de Simac Ladies Tour, ging ditmaal niet voor eigen succes, maar vormde de leadout voor Kopecky.

Mocht de Belgische winnen, dan zou zij namelijk genoeg boni's sprokkelen om de leiderstrui op het allerlaatste moment over te nemen van de Duitse Franziska Koch. SD Worx-Protime slaagde in dat plan, al was het zeer nipt.

De Nederlandse Silke Smulders reed namelijk kilometerslang alleen aan de leiding in de finale en leek de slotrit te gaan winnen. Maar dankzij de uitstekende leadout van Wiebes, die zelf tweede werd, werd Smulders in de laatste meters ingelopen en kon Kopecky haar dubbelslag slaan. Smulders werd vervolgens vierde in de daguitslag.