Fietsen en relaxen op jouw volgende vakantie? Dan zijn deze bestemmingen perfect!

Wat is er nou lekkerder dan op je vakantie ook even lekker fietsen om daarna helemaal tot rust te komen? Deze bestemmingen zijn daar perfect voor!

veld met zonnebloemen vakantie

Vakantie draait voor veel mensen om de ideale balans tussen actief bezig zijn en ontspannen. Fietsen is een perfecte manier om een bestemming te verkennen. Want tijdens deze leuke activiteit kun je tegelijk genieten van het landschap en de rust. Of je nu kiest voor glooiende heuvels. Pittoreske kustlijnen. Of charmante dorpjes. Er zijn talloze bestemmingen waar je kunt fietsen én relaxen. We lichten een aantal bestemmingen verder voor je toe in dit blog.

Een dag fietsen op Ibiza: Het eiland van rust én avontuur   

Ibiza staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Maar het eiland biedt veel meer dan alleen feesten. Boek je één van de Ibiza vluchten? Verblijf dan in het binnenland van het eiland. Dit gedeelte is ideaal voor fietsers die willen genieten van rustige ritten door glooiende heuvels. Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van fietsroutes.

En dit netwerk leent zich goed voor beginners als gevorderden. Fiets langs charmante dorpjes zoals Santa Gertrudis en San Carlos of verken de adembenemende kustlijnen. Na een actieve fietstocht kun je heerlijk ontspannen op een van de rustige stranden, zoals Cala Comte of Cala d'Hort. Ibiza biedt de perfecte combinatie van actief bezig zijn en totale ontspanning.

Toscane: Fietsen door de heuvels van Italië   

Toscane is een van de meest geliefde fietsbestemmingen in Europa. En dat is ook niet zo gek. Je staat oog in oog met glooiende heuvels en middeleeuwse dorpjes. Het fietsen is een unieke ervaring. Zeker als je stopt bij lokale wijnhuizen of traditionele Italiaanse trattoria’s om te genieten van een heerlijke maaltijd.

En na een dag op de fiets? Dan kun je ontspannen in de thermale baden of een rustig terrasje opzoeken in Florence of Siena. Of je nu kiest voor een uitdagende tocht door de Chianti-streek of een ontspannen rit langs de kust van het land. Toscane biedt voor elk type fietser wat wils.

De Provence: Ontdek de lavendelvelden en zonnige paden 

De Provence is een droom voor fietsers die willen genieten van zonovergoten landschappen. De regio staat bekend om haar:

- Uitgestrekte lavendelvelden
- Olijfbomen 
- Charmante dorpjes

Fiets langs de schilderachtige paden tussen Avignon en Aix-en-Provence. Hier geniet je van de rustige, landelijke omgeving. Na een actieve dag op de fiets kun je ontspannen met een glas lokale wijn of genieten van de Provençaalse keuken op een sfeervol terras. Vergeet ook niet om de beroemde Mont Ventoux te beklimmen. Dit is een uitdaging voor de meer ervaren fietsers.