Geen Olympische Spelen voor Mark Cavendish

Mark Cavendish kan een kruis zetten door zijn Olympische ambities. De spurter is niet geselecteerd voor het WK baanwielrennen eind deze maand. Voor hem was dat de enige gelegenheid om nog kwalificatiepunten te verdienen.
Mark Cavendish

Vier jaar geleden, in Rio de Janeiro, won Cavendish nog Olympisch zilver op het omnium. Het lijkt erop dat dat zijn laatste Olympische Spelen gaan zijn. De snelle Brit had er op gehoopt om in Tokio mee te doen aan de koppelkoers, maar daarvoor moest hij zich wel kwalificeren. Hij was de afgelopen jaren wel actief op de baan, maar alleen in zesdaagses. Echter, alleen op een WK of in een wereldbeker kunnen de broodnodige punten gehaald worden. Nu hij niet geselecteerd is voor het WK in Berlijn, valt die mogelijkheid weg.

Wat verder in Cavendish zijn nadeel speelt is dat hij op de Spelen alleen maar op de koppelkoers inzetbaar zou zijn, dit in tegenstelling tot het vaste duo van Groot-Britannië, Ollie Wood en Ethan Hayter. Zij zijn op meerdere nummers inzetbaar. 

Daarom sluit Cavendish zijn carrière af zonder Olympisch goud. In 2008 was hij de enige Britse baanrenner die geen medaille won. Samen met toenmalig koppelgenoot Bradley Wiggins was hij één van de favorieten voor goud, maar ze wisten die status niet waar te maken. In 2012 reed hij de Olympische wegkoers, hij werd toen 29e.

  • Mark Cavendish

Laatste nieuws