Team Jumbo-Visma denkt aan vrouwenploeg

Jumbo-Visma is bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om een vrouwenteam op te zetten. Die ambitie is er al langer volgens algemeen directeur Richard Plugge.
Jumbo-Visma

Aan Bicycling vertelt Plugge dat die ambitie er langer is, maar dat de tijd nog niet eerder rijp was. Buiten dat kan Plugge weinig concreets melden. Jumbo-Visma heeft naast de WorldTour-ploeg sinds dit jaar ook een eigen beloftenteam en is bezig met de opzet van de Jumbo-Visma Academy. Volgens Plugge past het opzetten van een vrouwenploeg goed binnen het idee achter de Jumbo-Visma Academy: "We spreken vaak over het verwezenlijken van jongensdromen. Maar we zetten net zo goed in op meisjesdromen. Onderliggend idee is dat we onze liefde en passie voor de wielersport met meer mensen in Nederland willen delen. Dat kan via de Academy, maar op termijn ook met een eigen vrouwenploeg."

Boels-Dolmans? 

De meest succesvolle damesploeg van het moment, Boels-Dolmans, zit volgend jaar zonder sponsor. Dat biedt volgens Plugge mogelijkheden: "Wellicht verdwijnt de ploeg, misschien komt er een doorstart, maar waarschijnlijk komen er rensters vrij. Hoe dan ook hebben wij de indruk dat voor ons de ruimte ontstaat om een eigen vrouwenteam van onderaf op te gaan bouwen"

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws