Spekenbrink: 'Wij waren niet in strijd met Dumoulin'

Iwan Spekenbrink presenteerde gisteren zijn Sunweb vol trots in het Move Experience Center in Amsterdam. De ploegbaas moest dit seizoen dealen met het vertrek van kopman Tom Dumoulin maar ook enkele beeldbepalende trainers en ploegleiders vertrokken.

spekenbrink
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

"Dat Dumoulin vertrokken is jammer maar we hebben geen strijd gehad. Mensen willen dat graag horen maar dat is niet het geval. We hebben zeven jaar lang heel intensief met elkaar samengewerkt van een talentvolle renner naar absolute wereldtop. We hebben veel energie van Tom gekregen maar ook gegeven. Op een gegeven moment is het ook volwassen als je kunt zeggen dat je een nieuwe omgeving en nieuwe inspiratie nodig hebt om het uiterste uit jezelf te halen."

 Ook het feit dat er enkele beeldbepalende stafleden zoals Hendrik Werner, Arthur van Dongen en Tom Davids vertrokken zijn baart Spekenbrink geen zorgen. "Luister, wij werken hier met een organisatie van 140 man en elk jaar komen er mensen bij en gaan er mensen weg. Het is normaal dat als je succes hebt dat mensen er wat van vinden. Maar ik kijk er wel van op dat een uitspraak van een verzorger dan ineens groot nieuws is. Niet iedereen kan bij ons doorgroeien naar een senior positie. Ik vind het normaal als er wordt getrokken aan onze goede mensen. Dat wil ook zeggen dat wij er iets goeds mee hebben gedaan."