Boogerd: 'Als ik Dumoulin was, zou ik vol voor de Tour gaan'

In ons jaaroverzicht analyseren we met vijf kenners het wielerjaar 2019. Met Michael Boogerd hadden we het over het pechjaar van Tom Dumoulin. Boogerd gaat er vanuit dat Dumoulin op het hoogste niveau terugkeert en vindt dat hij de Tour moet rijden.
Tom Dumoulin

“Al heel het seizoen liep het niet lekker. Het ging allemaal wat houterig. Niet slecht, maar ook niet top. Zonder die valpartij had hij denk ik ook geen topseizoen gedraaid. Toen hij voor de Giro terugkwam van hoogtestage deed hij het ook niet goed in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl hij in 2018 in de finale nog meezat in Luik. Ik ga er vanuit dat Tom terugkeert op het hoogste niveau. Het is zaak dat hij zich niet laat opjagen dat hij per se de Tour de France moet winnen. Hij moet gewoon wielrenner zijn en met plezier zijn sport beoefenen.”

'Je wint niet even een grote ronde'

“Ik had het er laatst over met Erik Breukink. Die zou na zijn derde plaats in 1990 ook de Tour winnen, maar uiteindelijk bleek die derde plek het hoogtepunt van zijn loopbaan. Je wint niet even een grote ronde. Aan de parkoersen van de grote rondes voor 2020 kun je wel iets aflezen, maar er gebeuren altijd dingen die niet te voorspellen zijn. Je moet je er niet te veel op focussen. Natuurlijk zou het voor Dumoulin idealer zijn als er meer tijdritkilometers zouden zijn, maar als ik in zijn schoenen zou staan dan zou ik toch vol voor de Tour gaan.”

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws