Holm: 'Gilbert is niet te vervangen bij Deceuninck-Quickstep'

Deceuninck-Quickstep raakt met Enric Mas, Elia Viviani en Philippe Gilbert een paar sterkhouders kwijt maar sportdirecteur Brian Holm maakt zich geen zorgen over de sportieve toekomst van de ploeg. 'Toch hebben we wel nieuwe leiders nodig'.
Holm

"Ik geloof niet dat we qua aantal overwinningen onder gaan doen voor dit seizoen. Maar dat weet je nooit helemaal zeker. Het is haast onmogelijk om iemand als Gilbert te vervangen, hij was de alfawolf van de ploeg. Er zullen wel nieuwe leiders moeten opstaan. Een leider hoeft niet alleen maar te winnen maar moet ook de jongeren begeleiden en motiveren. Iemand als Morkov kan dat heel goed. Hij zal natuurlijk nooit een Gilbert zijn maar hij is heel belangrijk voor de ploeg. Andere leidende figuren binnen de ploeg zijn Stybar, Jungels en Lampaert", aldus Holm tegen Velonews.

 Een van de nieuwe gezichten bij Deceuninck-Quickstep is de Ierse sprinter Sam Bennett. Hij zal het verlies van Viviani moeten opvangen. "Dat wordt interessant", zegt Holm. "Het is voor de eerste keer sinds jaren dat we met een sprinter werken die niet vier of vijf renners om hem heen nodig heeft. Bennett komt goed over de heuvels en ik denk dat hij wedstrijden als Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix kan winnen. Bennett is een beetje zoals Sean Kelly vroeger."

  • Elia Viviani
  • Philippe Gilbert
  • Enric Mas

Laatste nieuws