Gilbert heeft smaak van winnen te pakken in Vierdaagse van Duinkerken: 'Nu wil ik nog meer winnen'

Philippe Gilbert zegevierde afgelopen week in de Vierdaagse van Duinkerken.

Gilbert
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Mede door ziekte kende Philippe Gilbert een zeer teleurstellend voorjaar. In geen van de klassiekers kwam de kopman van Lotto Soudal eraan te pas en in zijn laatste jaar dreigde zijn carrière als een nachtkaars uit te gaan. Tot afgelopen weekend, want na een ritzege in de Vierdaagse van Duinkerken eiste hij ook de eindoverwinning voor zich op.

"Ik had vooraf wel wat stress, omdat het een lastig lokaal circuit was, met veel bochten en het een constant gevecht was om in de juiste positie te zitten. Het doet enorm veel deugd. Ik heb twee jaar met veel problemen en moeilijke momenten achter de rug."

"Maar ik wil mijn loopbaan afsluiten op het hoogste niveau. Ik ben nooit vergeten wat je allemaal moet doen om op dat niveau te komen. De klassiekers verliepen moeizaam, omdat ik door ziekte nooit optimaal heb kunnen trainen. Hier, in beter weer en met een koers die iets korter is, lukte het gelukkig wel. Met dank aan onze geweldige ploeg."

Gilbert heeft de smaak van winnen weer te pakken en wil nog meer laten zien in zijn laatste profjaar. "Eerst ga ik trouwen, later deze maand, maar daarna ben ik nog zeer ambitieus. Ik wil nóg meer winnen", klinkt het overtuigd van zichzelf.