Opnieuw zege voor Van der Poel in Ambiancecross

Opnieuw een overwinning voor Mathieu van der Poel. In de Ambiancecross in Wachtebeke versloeg de wereldkampioen veldrijden de Belgen Tim Merlier en Quinten Hermans.
Van der Poel

De race verliep voor Van der Poel niet vlekkeloos. In het begin maakte de alleskunner enkele foutjes, waardoor Toon Aerts samen met enkele andere toppers naar voren kon rijden. Hun hoop op een mooie dag bleek echter tevergeefs, want Van der Poel snelde ze al na een paar rondjes voorbij. Tim Merlier en Quinten Hermans waren de enige twee die hem konden bijbenen. 

Halverwege wist Van der Poel zijn concurrenten uit het wiel te rijden. Het laatste halfuur stond VDP er dus alleen voor. Geen probleem; hij bouwde zijn voorsprong beetje bij beetje verder uit. Achter Hermans en Merlier probeerde Tom Pidcock nog de aansluiting met de top 3 te maken. Dat lukte echter niet, waardoor het podium al ruim voor de finish duidelijk bleek: op 1 Mathieu van der Poel, Tim Merlier dertien seconden later op plek 2 en Quinten Hermans reed naar de derde plaats.  

Laatste nieuws