Stijn Devolder (40) hangt fiets aan de wilgen

Na liefst 18 seizoenen profwielrennen vindt Stijn Devolder het welletjes. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en drievoudig Belgisch kampioen op de weg, die dit jaar in dienst van Corendon-Cirus rijdt, hangt zijn fiets aan de wilgen.
Stijn Devolder

Twee keer de Ronde van Vlaanderen, drie keer Belgisch kampioen op de weg en een Belgische tijdrittitels zijn de voornaamste overwinningen van de renner die afgelopen seizoen in dienst van Mathieu van der Poel reed. Tegen Wieler Revue verklaarde hij dat de jaren bij Quickstep zijn mooiste jaren waren, maar dat hij ook geen moeite had met deze knechtenrol.

Vrouw en kinderen

In eerste instantie hintte hij op een afscheid na het Belgisch Kampioenschap volgend jaar, weet De Standaard, maar in samenspraak met vrouw en kinderen heeft onze 40-jarige zuiderbuur besloten dat het genoeg is. 

Uiteindelijk is Stijn Devolder 18 jaar prof geweest. Met name in zijn Quick Step-jaren was hij eentje om rekening mee te houden. Hij won, zoals gezegd, twee keer de Ronde van Vlaanderen (in 2008 en 2009). In beide edities kwam hij solo over de meet. Daarnaast won hij in 2008 de 4e etappe en het eindklassement van zowel de Ronde van België als de Ronde van de Algarve. De Ronde van België schreef hij nogmaals op zijn naam, in 2010. 

Na een tiende plaats in de Ronde van Spanje van 2006 (nadat Tom Danielson werd geschrapt uit de uitslag), een derde plaats in de Ronde van Zwitserland in 2007 en eindwinst in de Ronde van Oostenrijk dat jaar leek Devolder zich te ontpoppen als een ronderenner, maar na een opgave in de Tour van 2008 liet hij dat voornemen varen. Hij droeg nog wel een dag de leiderstrui in de Ronde van Spanje, dat was in 2007.

De laatste jaren reed Devolder voornamelijk in dienst van Wout van Aert (bij Veranda's Willems Crelan) en Mathieu van der Poel (Corendon-Circus).

Laatste nieuws