Gidich slaat dubbelslag in Tour of Croatia

Yevgeniy Gidich heeft de derde etappe in de Tour of Croatia gewonnen. De Kazach is ook de nieuwe leider in het klassement.
Gidich

Het einde van de tweede etappe van de Tour of Croatia was chaotisch met een valpartij na de finish waarbij Matej Mohoric zwaar geblesseerd raakte, maar het begin van de derde rit was haast even chaotisch. Door hevige wind werd de etappe zelfs eventjes geneutraliseerd. Toch werd er op een gegeven moment volle bak gekoerst. 

Een van de renners die in de kopgroep zat was Metec-belofte Lars van den Berg. Niet ver voor de finish lag een heuveltke, die voor de nodige afscheiding kon zorgen. Van den Berg en zijn medevluchter werden net voor de top teruggehaald door een groep met favorieten, onder anderen door Adam Yates, Alex Edmondson, Davide Villella en Victor de la Parte. Leider Eduard Michael Grosu was op dat moment al gelost en kon niet meer terugkeren aan de kop van de koers. 

In het verloop van de race keerde er een grote groep weer terug. Er werd nog wel een aantal keer doorgetrokken, maar toch wist er geen renner meer een geslaagde aanval op te zetten. De derde etappe zou dan ook eindigen in een spurt met een gedecimeerde groep. In de bochtige slotfase leidde Astana hun sprinter Gidich uitstekend de ultieme sprint in. De Kazach ging vroeg aan, maar niemand kon nog over hem heen komen. Grega Bole en Alex Edmondson eindigden respectievelijk als tweede en derde. 

Laatste nieuws