Wout van Aert: 'Van der Poel, Lutsenko en Trentin zijn favoriet'

Geen Wout van Aert op dit WK, want de renner van Jumbo-Visma revalideert nog altijd na zijn valpartij in de Tour de France. Tegen Sporza meldt de Belg dat hij Van der Poel, Trentin en Lutsenko als favorieten ziet.

Van Aert
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Overigens had Van Aert al voor zijn valpartij in de Tour de France te kennen gegeven dat hij het WK niet zou gaan rijden. Toch denkt hij dat de kans groot is dat er een veldrijder met de regenboogtrui vandoor gaat, meldt Sporza: "Ik denk dat mijn collega uit het veld heel veel kans heeft. Als ik Mathieu de laatste weken zie rijden, dank lijkt hij wel heel hard in orde. Hij zal wel de rol van topfavoriet toegeschoven krijgen en op de weg is dat niet makkelijk. Maar mijn favoreiten zijn Trentin, Van der Poel en Lutsenko."

De Belg ging in zijn perspraatje ook verder in op zijn revalidatie. Hij verwacht pas in het komende voorjaar weer top te zijn, maar dat hij wel de wens heeft om dit seizoen nog het veld in te duiken. 'Ik wil dit voorjaar weer mijn topniveau halen, maar als dat pas volgende zomer is of zelfs het jaar daarna, dan moet ik dat accepteren. De grootste vraag zal zijn of het lang zal duren voor ik weer echt competitief ben. Het zal dus wel iets meer tijd vragen dan anders. Ik praat ook niet over resultaten rijden. Als ik een paar veldritten zou kunnen rijden, ben ik een gelukkig man.'

Daarnaast overweegt het management van Van Aert ook een schadeclaim naar aanleiding van de valpartij, die werd veroorzaakt door slecht neergezette dranghekken. Van Aert staat daar zelf volledig achter. Het heeft volgens hem niet alleen financiële gevolgen, maar hij staat ook een lange tijd aan de kant.