Dumoulin voor drie jaar naar Jumbo-Visma

Het hoge woord is eruit. Tom Dumoulin verruilt na dit seizoen Team Sunweb voor Jumbo-Visma. Sunweb en Dumoulin zijn tot een overeenkomst gekomen om het contract, dat nog tot 2021 liep, te ontbinden.

Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Tijdens de Tour de France werd al duidelijk dat er een haar in de boter zat tussen Dumoulin en Team Sunweb. Na twee uiterst succesvolle jaren verliep 2019 rampzalig. Een valpartij in de Giro zorgde voor grote schade aan de knie en ook de Tour en de Vuelta moest de Limburger aan zich voorbij laten gaan. Daarmee is voor de 28-jarige Dumoulin een belangrijk jaar volledig verloren gegaan. 

Jumbo-Visma neemt Dumoulin over van Sunweb. De komende drie jaar rijdt Dumoulin voor de geel-zwarte brigade waarin ook Steven Kruijswijk en Primoz Roglic rijden als klassementsrenners. 

"Toen ik thuis zat na de teleurstelling van het missen van de Tour, ben ik gaan overwegen dat een nieuwe omgeving verfrissend zou kunnen zijn. Daarom besloot ik te gaan kijken naar de interesse van andere teams. Er waren geweldige aanbiedingen en in deze fase van mijn loopbaan voelde het als een goed moment om daarop in te gaan. Ik wil Team Sunweb bedanken voor de samenwerking en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit zover was gekomen."