HomeWorldTourWellens eert Lambrecht met ritwinst in BinckBank Tour

Wellens eert Lambrecht met ritwinst in BinckBank Tour

Tim Wellens heeft een dubbelslag geslagen in de BinckBank Tour. De Belg versloeg Marc Hirschi in een nipte sprint.

Het was een korte etappe (97 kilometer) vandaag in de BinckBank Tour en dat zorgde voor spektakel. Team Jumbo-Visma nam al snel het heft in handen, waardoor er nooit echt lange vluchterspogingen op gang kwamen. In de tweede van drie lokale rondes trok de Nederlandse WorldTour-ploeg wederom door. Een kopgroep van acht ontstond er vervolgens met haast alleen maar grote namen, maar achter hen hadden er te veel renners belang bij het weer dicht te rijden. 

In de laatste ronde werden alle kaarten op tafel gegooid: Laurens De Plus ging vol aan namens Team Jumbo-Visma en kreeg de jongeling Hirschi en landgenoot Wellens met zich mee. Vervolgens kwam ook Ivan Garcia Cortina daar nog bij, maar de Spanjaard moest lossen na nog een aanval van De Plus. Ondertussen was duidelijk geworden dat de voorste drie geen gevaar meer konden verwachten van de achtervolgers, waar Mike Teunissen prima afstopwerk verrichtte. 

De strijd om de dagzege zou dus gaan tussen Wellens, Hirschi en De Plus. In de sprint met drie ging Hirschi vol aan. De Zwitser leek de snelste sprint uit de benen te schudden, maar Wellens kon nog nipt over hem heen komen. Zo boekte Lotto Soudal de eerste zege sinds het tragische overlijden van Bjorg Lambrecht. De Plus kwam op vijf seconden van zijn kompanen over de streep.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tiesj Benoot na demonstratie Van Aert: ‘Iedereen verwachtte het’

Tiesj Benoot plaveide mee de weg naar de gouden rush van Wout van Aert....

Jasper Philipsen juicht met tweede plaats: ‘Ik schaam me’

Jasper Philipsen slaakte een kreet van verlichting toen hij over de streep in Calais....

Jakobsen blikt vooruit: ‘Ik kan de kasseien van morgen wel aan hoor!’

Fabio Jakobsen was na afloop van de vierde rit vol lof over het exploot...

Huzarenstuk Van Aert: ‘Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates’

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.