Bennett completeert hattrick in BinckBank Tour

Sam Bennett heeft ook de derde etappe in de BinckBank Tour gewonnen. Hij bleef Dylan Groenewegen nipt voor.

Bennett
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Drie renners zouden zich vroeg in de race afscheiden van het peloton, namelijk Stijn Steels (Roompot-Charles), Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) en Guillaume Van Keirsbulck (Team CCC). Het drietal deed een serieuze aanvalspoging, maar door het werk van vooral Team Jumbo-Visma werd hun demarrage op vier kilometer van de meet toch tenietgedaan. 

Ondertussen regende het in de finale lekke banden, maar favorieten als Oliver Naesen en Søren Kragh Andersen wisten weer tijdig terug te keren in het peloton. Op het moment dat de drie vluchters werden ingerekend probeerde Julien Duval het uitgerekte peloton te verrassen, maar Timo Roosen zat direct in zijn wiel.

Op 1,8 kilometer van de meet nam Roosen weer over, maar hij werd al snel overvleugeld door knechten van andere ploegen. Door een scherpe bocht bleven er nog maar een handjevol kanshebbers over. Jasper Philipsen ging als eerste vol aan, maar Groenewegen ging de Belg al snel voorbij. De Nederlander leek naar de zege te spurten, maar werd nog net overvleugeld door Bennett, die zijn derde ritzege boekte.