Van der Poel wint wereldbeker mountainbike van Vale di Sole

Mathieu van der Poel heeft weer een zege bijgeschreven op zijn erelijst. De veelvraat won de wereldbeker mountainbike van Vale di Sole.

Poel

In Italië zou het uitdraaien op een driestrijd, want al in de eerste ronde bleek dat drie renners er vandaag bovenuit staken. Namelijk Van der Poel, wereldkampioen Nino Schurter en de Zwitser Mathias Flückiger. Op de helft van de race zette Van der Poel voor het eerst flink aan, maar hij kon zijn concurrenten op dat moment nog niet lossen. Flückiger nam vervolgens over en leek op een van de steile stroken weg te rijden. 

Schurter had het moeilijk met het tempo van zijn landgenoot en moest op een gegeven moment een gaatje laten. Van der Poel reed vanuit derde wiel snel toe naar Flückiger, die dus weinig ruimte kreeg. In de laatste ronde bleek Van der Poel echter nog buskruit in de benen te hebben, want met een verschroeiende versnelling reed hij weg van Flückiger en Schurter, die uiteindelijk op gepaste afstand tweede en derde eindigden. 

Van der Poel rijdt volgende week nog de wereldbeker van Lenzerheide en gaat zich vanaf dan weer richten op de weg. Van der Poel heeft de Arctic Race of Norway en Tour of Britain op zijn programma staan, alvorens hij als een van de topfavorieten gaat afreizen naar het wereldkampioenschap in Yorkshire.