Van der Poel Europees kampioen mountainbike, Milan Vader derde

Mathieu van der Poel is de nieuwe Europees kampioen op de mountainbike. Een andere Nederlander, Milan Vader, werd derde.

Poel

Van der Poel kende een snelle start en zette flink druk. Enkele concurrenten konden met de Nederlander mee, onder anderen thuisrijder Ondrej Cink reed gezwind mee. Van der Poel zat er lekker in, maar nog in de eerste ronde ging hij op zijn plaat. Hij kon zijn weg desondanks vervolgen en reed al snel weer terug tot de kop van de koers. In ronde drie zette Van der Poel nogmaals een paar keer aan. 

Dat was er te veel aan voor concurrenten als Florian Vogel en Cink. Van der Poel breidde zijn voorsprong alleen maar uit en aan de finish had hij meer dan een minuut voorsprong. Met een wheelie kwam de alleskunner vervolgens over de streep. Ondertussen had ook Milan Vader zich in de strijd om de medailles gemengd. Hij wist Cink te lossen en had zelfs even zicht op de tweede plaats, maar ploeggenoot Vogel was al gaan vliegen. Vader kwam uiteindelijk als derde over de meet, waarmee hij ook een ticket voor de Olympische Spelen veiligstelde.