Kruijswijk: 'Doorfietsen was geen optie'

Steven Kruijswijk was in de negentiende etappe goed op weg zich het podium op te rijden. Maar toen kwam de neutralisatie vanwege noodweer.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

"Als ik de beelden zo zie, dan is dit de enige juiste beslissing", liet Kruijswijk weten aan onder meer de NOS. "Doorfietsen was geen optie, dus dan is het zo. De koers was opengebroken en we waren goed op weg, maar ze trokken de streep op de top van de Iseran. Ik reed daar wel voluit, maar niet met het idee dat daar de streep lag. Dat zijn wel extra seconden die Bernal pakt en die ik niet pak op jongens als Alaphilippe en Landa."

Kruijswijk staat nog steeds vierde. De Brabander lijkt zich nu volledig te gaan richten op het podium, want eindwinst lijkt een stap te ver met Egan Bernal die er ver bovenuit steekt in de Alpen. "Er zat meer in, maar de jury moest deze beslissing nemen. Ik ben nu misschien het kind van de rekening, maar gelukkig hebben we nog een dag. Ik voelde me goed en ik wilde iets proberen. Dat is gelukt, dus ik ga met vertrouwen naar morgen. Dit is nog niet het einde."