Kruijswijk: 'Ik geloof in een hele mooie afloop'

Steven Kruijswijk gelooft in een mooie afloop van deze Tour de France. "Ik moet er voor gaan, maar voor eindwinst moet alles kloppen."

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

De Brabander, momenteel vierde in het eindklassement, doet zijn verhaal tegenover de NOS. "Ik had gisteren wel een goede dag, maar kon de rest er niet afrijden. Het is kijken of er vandaag een superdag in zit. Het zit echt heel dicht op elkaar. We zullen iedereen in de gaten moeten houden. Het is afwachten wat de juiste tactiek is. Ik geloof zeker in een mooie afloop, maar dan zal wel alles moeten kloppen. Ik moet er voor gaan."

Volgens Lance Armstrong gaat geletruidrager Alaphilippe de Tour de France winnen mocht hij de Iseran overleven. De Iseran is de voorlaatste beklimming vandaag. "Het is een lastige klim, aangezien het hoog en steil is. Het leent zich wel om daar al koers te maken, maar het is afwachten wie het gaat doen. Het is te hopen dat de rest wat minder is. Maar ik moet gewoon maximaal naar de streep rijden. Ik heb niet in de hand wat Bernal en Alaphilippe gaan doen. Ik geloof wel dat ik nog hele goede benen heb."