Kruijswijk: 'Het was kop omlaag en naar de streep'

Steven Kruijswijk had het moeilijk in de laatste etappe in de Pyreneeën, maar onder de streep kwam hij toch dichter bij de gele trui.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

"Je moet elke dag door en de ene keer ben je wat beter dan de andere", vertelde de Brabander na afloop tegen de NOS. "Het ging weer erg hard. Ik heb mij vastgebeten in het wiel van Thomas, die later nog versnelde. Ik kon niet mee met Thibaut Pinot, dat ging wat te snel. Ik moest me herpakken en we raapten in de laatste kilometers ook Alaphilippe nog op. Daarna was het kop omlaag, naar de streep rijden en de schade beperken."

Uiteindelijk eindigde Kruijswijk als achtste in de daguitslag. "Het is wat het is. Pinot reed alleen weg, daar was geen houden aan. Bernal was ook in orde, Alaphilippe ook en Emanuel Buchmann zat ook nog voor me. Daarachter hebben we gedaan wat we konden.” Kruijswijk staat nu derde in het algemeen klassement op een minuut en 47 seconden van leider Alaphilippe. Pinot nadert echter en staat nog slechts drie seconden achter de kopman van Jumbo-Visma.