Kruijswijk: 'Niet bezig met de vraag of dit een unieke kans is'

Steven Kruijswijk gaat de laatste week in op de derde plaats van het klassement. "Ik voel me fit."

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

"Ik ben tevreden tot nu toe", vertelt Kruijswijk tegen Sporza. "Ik hoop deze lijn door te trekken, ook het gevoel wat ik nu heb. Ik herstel goed en voel me fit. Zo wil ik de laatste week ingaan. In mijn hoofd ben ik niet bezig met de vraag of dit een unieke kans voor me is om de Tour de France te winnen. Ik ben gestart om zo hoog mogelijk te eindigen, maar zolang ik met deze jongens meedoe, is er wel veel mogelijk. Zaterdag weten we het."

Door het gebrek aan controle van Team Ineos is het razendspannend in de top van het klassement. Julian Alaphilippe weert zich kranig, Thibaut Pinot is in topvorm en Team Ineos heeft met Geraint Thomas en Egan Bernal zelfs twee troeven om te spelen. "Het is moeilijk in te schatten wie de referentie is. De indruk die Pinot gaf de voorbije dagen was wel heel erg goed. Hij heeft zich tot favoriet gebombardeerd. Hopelijk wordt hij een procent minder in de laatste week."

Kruijswijk kan in ieder geval altijd terugvallen op zijn ploeg, want met George Bennett en Laurens De Plus heeft Team Jumbo-Visma nog twee renners die goed omhoog rijden. "Zij zijn van grote waarde, maar ik zal zelf het laatste verschil moeten maken. Hopelijk komt er een dag dat ik me zo goed voel dat zij kunnen helpen de rest onder druk te zetten. Dat is waar we voor gaan."